پارچه پشمی و یک باور عمومی
پشم ووسترعده ای بر این باورند که پشم صرفا فقط از رشته های پروتئینی تولید شده توسط گوسفندان تولید میشود. با وجود اینکه عمدتا موی گوسفند به عنوان منبع اصلی پشم تلقی میشود، اما کلمه ی پشم برای موی شتر و خرگوش هم بکار میرود.
با این مقاله ما در عمده فروشی لباس و پوشاک بانک لباس بازاری پر تنوع برای خرید لباس مرادنه ، خرید لباس زنانه همراه باشید.
خصوصیات پشم را میتوان با بکار بردن مهندسی ژنتیک در گوسفندان و یا ایجاد اصلاحاتی در زمان تولید پارچه ی پشمی، تغییر داد. شماری از محصولات پشمی ووستر توسط اعمال اصلاحات در تار و پود آنها تولید میشوند. علاوه بر این، پشم ووستر در محصولات متنوعی بکار برده میشود؛ بنابراین برای رسیدن به محصول موردنیاز، ممکن است این پشم را با فیبر یا تارهای گوناگونی از جمله تارهای مصنوعی یا دیگر تارهای طبیعی، ترکیب کنند
پشم ووستر و تهیه آن
وقتی در مورد پشم ووستر صحبت میکنیم، باید به این موضوع هم اشاره کنیم که انواع مختلفی پشم برای تولید این پشم استفاده میشود. به طور مثال پشم بره که منظور پشمی است که از بدن گوسفندان جوان قبل از اینکه به سن هشت ماهگی برسند، جدا میکنند. دلیل این کار این است که انتهای رشته های این نوع پشم به طور طبیعی سوزنی شکل هستند و لطافت بیشتری دارند.
از طرفی دیگر، پشم دباغی پشمی است که از پوست جدا شده ی گوسفند ذبح شده جدا میشود. در این مورد پشم با کمک مواد شیمیایی مختلفی از پوست جدا میشود. اما الیاف پشمی که از این طریق بدست میآیند کیفیت چنان خوبی ندارند. به همین دلیل محصولاتی که از این نوع پشم تولید میشود، محصولات نامرغوب و کم ارزش به شمار میروند.
پشم خام پشمی است که هیچ عملی روی آن انجام نشده است. در نتیجه به همان شکلی که از گوسفندان برداشت شده وارد صف تولید میشود. بنابراین از کلمه ی “خام” نباید اینطور برداشت شود که این نوع پشم کیفیت بهتری نسبت به بقیه دارد؛ چون ممکن است اینطور نباشد.
مصارف پشم ووستر
پشم ووستر در تولید بافت های مختلفی استفاده میشود. این نوع بافتها در دو دسته ی پشمینه یا پارچه پشمی (پشم تابیده شده) طبقه بندی میشوند. پشمینه دارای رشته های کوتاه و فرفری و درهم پیچیده است که این ویژگی ها بافت را غیریکنواخت و ضعیف میکند. پارچه پشمی با دوام تر از پشمینه است. اما پشمینه در مقایسه با پارچه پشمی، بافتهای گرمتر و ضخیمتری را ایجاد میکند.
پشم ووستر همانند دیگر محصولات پشمی متنوع انگلستان، از نظر کیفیت عمدتا برتر از پشم تولید شده در آمریکا است. مراحل اصلی تولید پشم ووستر عبارتند از پشم چینی، دسته بندی، شستشو، بافندگی و عملیات تکمیل (تمام عملیات بعد از بافندگی تا قبل از عرضه به بازار) است.
شکل های تهیه ووستر از پشم گوسفند
پشم گوسفندان یک بار در سال و اکثرا هنگام بهار چیده میشود. بعد از جداسازی پشم از گوسفند، نوبت به دسته بندی میرسد و پشمها را براساس کیفیتشان تقسیم میکنند. لازم به ذکر است که پشم با کیفیت از قسمت شانه ها و پهلوهای گوسفند به دست میآید. از پشم این قسمتها معمولا برای تولید پوشاک استفاده میشود. اما کیفیت بهتر همیشه به این معنی نیست که آن پشم دوام بهتری هم داشته باشد.
پشمی که از گوسفند جدا میشود دارای گل و خاک و عرق خشک شده است و ممکن است همچنین مقداری چرب باشد. بنابراین در مرحله بعد پشم را می شویند و سپس با تابیدن رشته و تارهای پشم، آن را به شکل یک ریسمان در می آورند. در ادامه با بافتن این ریسمانها بهم پارچه پشمی تولید میشود. بافت پشم ووستر هم به وسیله دست و هم با استفاده از دستگاه انجام میشود. لازم به ذکر است که پشمی که با دست بافته شده در بازار ارزش بیشتری دارد.
بعد از بافت، محصولات چندین پروسه ی دیگر را هم پشت سر میگذارند؛ از جمله “نمدی کردن” سطح پارچه پشمی؛ به اینصورت است که پارچه ابریشمی را در آب فرو میبرند که باعث میشود الیاف پارچه در هم تنیده شده و پارچه جمع شود و همچنین “دکاتیناژ” پارچه که این کار از آب رفتن و کوچک شدن پارچه جلوگیری میکند.
این مقاله مفید بود؟ در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.