آنگورا، پشم بدست آمده از خرگوش انگلیسی
پشم آنگورا پشمی است که از خرگوشهای آنگورا بدست میآید که گونهای از خرگوشها هستند که بخاطر موهای حجیم، نرم، پف کرده و ابریشم مانندشان محبوبیت دارند. این گونه از خرگوشها خود دوباره نژادهای فراوانی دارند اما 4 نوع از آنها بسیار شناخته شده اند. این 4 نوع خرگوش فرانسوی، انگلیسی، غولپیکر و ساتن هستند. یک نژاد دیگر هم که نسبتا شناخته شده است، نژاد آلمانی آنهاست.
خرگوش آنگورای انگلیسی با وجود داشتن کمترین جثه در بین 4 نژاد اصلی این گونه، بیشترین محبوبیت را دارد. علت این محبوبیت این است که در این نژاد مقدار پشم بیشتر از موهای محافظ بدنش است. از طرفی دیگر نژاد فرانسوی خرگوشهای آنگورا بیشترین مقدار موهای محافظ را روی بدنشان دارند. خرگوش آنگورای ساتن، همانند اسمش پوششی ساتن مانند دارد و ریسیدن پشم بدست آمده از این نژاد بسیار آسان است. خرگوش آنگورای غولپیکر هم بیشترین جثه را در بین این نژادها دارد؛ در نتیجه بیشترین مقدار پشم را تولید میکند.
پشم آنگورا و تهیه آن
عدهای تصور میکنند که پشم آنگورا از بز آنگورا بدست میآید و فهمیدن دلیل آن هم مسئله سختی نیست. اما پشمی که از بز آنگورا بدست میآید موهر نام دارد. گفته میشود که پشم حاصله از خرگوش بسیار گرمتر از پشم بدست آمده از گوسفند یا بز است.
پشم آنگورا به روشهای متعددی از خرگوشها بدست میآید. این پشم یا با قیچی چیده میشود، یا از بدن خرگوش کنده میشود و یا هنگام ریزش موی خرگوش جمع آوری میشود. خرگوش آنگورا سه بار در سال مو ریزی دارد. روش دوم و سوم بسیار بهم شباهت دارند؛ زیرا که موهای خرگوش را تا زمانی که در مرحلهی ریزش مو قرار نگرفته باشد، نمیشود از بدنش جدا کرد. چیدن مو معمولا در نژادهایی استفاده میشود که ریزش مو ندارند؛ مثل نژاد خرگوش غولپیکر و خرگوش آلمانی. روش اول بیشتر مورد علاقهی مزرعهداران است؛ زیرا که آنها به دنبال بدست آوردن مقدار محصول بیشتری هستند. اما چیدن موی خرگوشها کیفیت پشم را پایین میآورد؛ زیرا که در این روش، دیگرِ موهای خرگوش هم در پشم آن ترکیب میشود.
مصارف پشم آنگورا
موی خرگوشهای آنگورا را به طور پیوسته شانه میکنند تا موهایشان درهم گره نخورد. به علاوه با اینکار خاک و خاشاک گیر کرده در موهای آنها را هم خارج میکنند. اگر خرگوش به خوبی تیمار و پشم آن با روش مناسبی برداشت شده باشد، میتوان پشم آنگورا را مستقیما وارد مرحلهی ریسندگی کرد؛ بدون اینکه به پنبه زنی یا همان عملیات کاردینگ ( مرحله ای از ریسندگی شامل باز کردن و تمیز کردن و مخلوط کردن الیاف) نیازی باشد.
به دلیل اینکه پشم آنگورا رشتههای بسیار نرمی دارد که به راحتی از هم باز میشوند، به ندرت میتوان محصولات تولید شده با پشم آنگورای خالص را پیدا کرد و اکثر مواقع این محصولات در ابعادی کوچک موجود هستند. پشم آنگورا اغلب اوقات با پشم گوسفند، ابریشم، پشم کشمیر یا موهر و معمولا با درصد خلوص 30 تا 50 درصد ترکیب میشود. این ترکیب شدن به منظور افزایش سطح کشسانی انجام میشود. این پشم می تواند به خوبی با دیگر رشته ها ترکیب شود.
پشم آنگورا اغلب مواقع برای تولید پوشاکی همچون لباسهای کودکان، گرمکن، کلاه، زیرپوشهای زمستانی، پارچههای پنبهای، پشم نمدی و کامواهای بافندگی استفاده میشود. با وجود اینکه ریسههای این پشم حالتی تجملاتی دارند اما بسیار با دوام اند و میتوان آنها را با دست شست. برخلاف پشم گوسفند، پشم آگنورا هیچ نوع حساسیت پوستی ایجاد نمی کند.
این مقاله مفید بود؟ در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.