20 سوال اساسی برای استخدام که هر مدیری باید بداند!

20 سوال اساسی برای استخدام که هر مدیری باید بداند

یکی از دغدغه‌های مدیران انتخاب مناسب ترین کارجو برای سازمان و یا شرکت خود و استخدام آنها می باشد.مدیران، اغلب طی یک مصاحبه شغلی می‌تواند تجربه و شایستگی هر کارجو را برای ورود به شرکت ارزیابی کنند،اما چگونه در طی یک جلسه می توانند تشخیص دهند که آنها مناسب این شغل هستند یا خیر؟

برای استخدام واجد شرایط ترین افراد، متخصصان منابع انسانی و مدیران استخدام باید در مورد نحوه انجام موثر مصاحبه ها به خوبی آگاه باشند.مدیران زیرک از مصاحبه های استخدامی حداکثر استفاده را می‌برند و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست می‌آورد.

یک مدیر باید به موارد زیر در هنگام مصاحبه تسلط کافی داشته باشد:

  • الف) انتخاب روش مصاحبه
  • ب) تدوین سوالات مفید
  • ج)  بیان صحیح سوالات
  • د) تقویت مهارت خوب گوش دادن

یکی از انواع مصاحبه ها، مصاحبه حضوری و یا یک به یک است .در مصاحبه حضوری سوالات نقش کلیدی را دارند و طوری تعیین می‌شوند که آیا متقاضی دارای ویژگی‌ها یا مهارت های مدنظر در در این شغل است یا خیر؟

این نکته ها در هنگام مصاحبه استخدام به یاد داشته باشید:

  1. قبل از مصاحبه سوالات را مرتب کنید و برای خود مشخص کنید که متقاضی برای شغل مورد، چه ویژگی هایی را باید داشته باشد
  2. سوالات مرتبط با شغلی باشد که کارجو می خواهد در آن استخدام شود.
  3. از سوالات با پاسخ های تک کلمه ای استفاده نکنید. اجازه دهید کارجو 80درصد مکالمه را انجام دهد.
  4. سعی کنید سوالات کلیدی و مهم را بپرسید.

20 سوال کلیدی برای استخدام یک کارمند که توسط مدیر باید پرسیده شود:

1- درباره خودتان بگویید

اگرچه این یک سوال فنی و یا حرفه‌ای نیست اما یک روش ملایم برای شروع فرآیند مصاحبه است با پرسش این سوال ممکن است اطلاعاتی درباره زندگی شخصی متقاضی بشنوید اما اگر حس می کنید از فرایند مصاحبه دور شدید سوال خود را دقیق تر بپرسید.

اجازه دهید 80 درصد مکالمه را متقاضی انجام دهد

2- چقدر درباره شرکت ما و شغل مورد نیاز ما می دانید

پاسخ متقاضی به این سوال نشان می‌دهد که درباره تجارت شما دانش قبلی داشته اند یا خیر؟

آیا متقاضی درباره شرکت شما تحقیقی انجام داده است یا خیر؟ در هر صورت هر گونه پاسخ دقیق نشان میدهد که فرد از آنچه که شما در کسب و کارتان ارائه کردید آگاه است و یا خوشش آمده و دوست دارد بخشی از آن باشد، اگر درباره شرکت شما تحقیق نکرده‌اند یا چیزی نمی دانند پس نباید در اولویت استخدام شما باشد.

3- چه ویژگی خاصی این شغل را برای شما جذاب کرده است؟

با این سوال متوجه می شوید که آیا متقاضی واقعاً به شغل خود علاقه دارد و آیا به مهارت خود در این شغل تسلط دارد که میداند چه بخشی از شغل خود را دوست دارد و چه بخشی برای او کسل کننده است؟یا صرفاً برای پول این کار را انجام می‌دهد.زمانی که متقاضی شغل خود را دوست داشته باشد و برای انجام آن هیجان زده باشد، خروجی با کیفیتی را ارائه میدهد.

4- همکاران شما، چگونه شما را توصیف می کنند؟

با پاسخ متقاضی به این سوال متوجه میشوید که متقاضی خود را از نظر دیگران چگونه می بیند و به احتمال زیاد سرنخ هایی از توانایی آنها برای کاردر محیط تیمی آشکار میشود. آیا آنها به عنوان یک فرد ساکت یا فردی اجتماعی یا معتاد به کار یا چیزی دیگری در محیط کار شناخته میشوند؟

5- نقش معمول شما در یک تیم چه بوده است؟

پاسخ متقاضی نشان میدهد که کارفرمای قبلی چگونه به مصاحبه شونده نگاه میکرده است و همچنین میتوانید به نحوه تعامل متقاضی با بقیه افراد پی ببرید. آیا تا به حال مسئولیت پروژه ها به آنها سپرده شده است یا بیشتر نقش حمایتی داشته اند؟

به این موضوع بپردازید که داوطلب در سمت شغل قبلی خودو چه فعالیت هایی انجام میداده و دلیل اصلی علاقه وی به این سمت شغلی چه میباشد؟

6- از دستاورد کاری که باعث افتخار شماست نام ببرید

با پرسش این سوال در مصاحبه ، با متقاضی کار به طور عمیق تری آشنا می شوید و ایده بهتری از انواع کارهایی که از شرکت قبلی و فعلی خود به دست آورده اند دریافت می کنید. این همچنین به مصاحبه شونده این فرصت را می دهد که برخی از قوی ترین ویژگی های خود و هرگونه مهارت رهبری را که دارد به نمایش بگذارد.با این سوال، اضطراب متقاضی برای ادامه گفت وگو کاهش می یابد و مطمئن باشید با اعتماد به نفس بیشتری گفت وگو را ادامه میدهد.

7- فکر میکنید چرا شما برای این فرصت شغلی مناسب هستید؟

به شما این امکان را میدهد که چه ویژگی از شرکت شما، متقاضی را جذب کرده است. شما نمی خواهید شرکت شما یک شغل تصادفی باشد که متقاضیان فقط برای دریافت حقوق می خواهند به آن بپیوندند، در این صورت شرکت شما را برای فرصتی متفاوت در چند ماه ترک می کنند. معیار اصلی داوطلب برای انتخاب این شغل چیست و تا چه اندازه میتواند به شغل خود تعهد داشته باشد

8- در مورد برخی از روابط همکاری خود صحبت کنید

شخصیت تیم ها متفاوت است. این خط از پرسش های مصاحبه ، نحوه تعامل متقاضی با دیگران را روشن می کند و به شما کمک می کند تا تشخیص دهید که آیا مصاحبه شونده این پتانسیل را دارد که یک عضو شاد و سازنده در کسب و کار شما باشد. روحیه فعال و پویایی داوطلب را با آزمون های مربوطه و یا سوال های کلیدی بسنجید

9- می توانید درباره نقاط ضعف خود صحبت کنید

همه متقاضیان شغل، دارای ضعف هایی در شخصیت یا مدارک تحصیلی خود هستند و اینکه متقاضی آنها را پذیرفته و در طول مصاحبه بیان میکند نشانه قدرت است. برای ایجاد حس اعتماد بین شما و داوطلب به این اطمینان را بدهید که در مسیر بهبود ضعف هایش در کنار وی هستید

10- بزرگترین نقاط قوت شما برای یک شرکت چیست؟

توانایی یک کارجو برای صحبت در مورد نقاط قوت خود و همچنان حفظ تواضع خود ، نشان دهنده ی یک شخصیت قوی و یک شخصیت برنده است. همچنین این امر به متقاضی این امکان را میدهد که ویژگی هایی را بیان کند که میتواند به اهداف شرکت کمک کند.

سعی کنید بین نقاط قوت داوطلب و نیاز های مجموعه تان یک نقطه مشترک پیدا کرده و میزان علاقه داوطلب را برای آن بسنجید

11- در مورد یک وضعیت بحرانی کاری که داوطلب حل کرده است بپرسید

اغلب در شرایط پر فشار و استرس زا است که متخصصان و رهبران واقعی با پیروزی ظاهر می شوند و بزرگترین دستاوردهای خود را تجربه می کنند. اگر داوطلب شما شغل پر مسئولیتی داشته است پس برای وی یک امتیاز خوبی بشمار می آید اما این که چگونه از پس این مسئولیت ها و مشکلات به خوبی برآمده را از وی به خوبی جویا شوید

12- وقتی در محیط کار درگیری بوجود می آید چگونه کار می کنید؟

با سوالات مربوط به تعارض ، درک بهتری به شما، از مهارت ها و شخصیت رفتاری فرد مصاحبه شونده و توانایی انها برای حل و مقابله با درگیری در محل کار میدهد.همچنین ممکن است از صحبت های متقاضیان، ایده های جدیدی را برای حل و مقابله با درگیری درمحل کار ، کشف کنید.

اکثر اوقات افرادی که دارای شغلی با مسئولیت بالایی هستند با کمترین مخالفت یا درگیری کلامی سریع پرخاشگری میکنند! پس این داوطلب نه تنها برای مجموعه شما مفید نیست بلکه سم مهلکی بشمار می آید

13- چرا قصد دارید شغل فعلی خود را ترک کنید؟

می توانید از نزدیک به نحوه احترام کارجویان برای رئیس و شرکت خود گوش کنید. با داشتن این نوع بررسی ها شما تا حدودی متوجه می شوید که در صورت استخدام شدن در سازمان شما ، این متقاضیان با سرپرستان و همکاران خود چگونه رفتار خواهند کرد. اگر توانایی برطرف کردن مشکلات شغل قبلی داوطلب را دارید با وی در مورد شرایط کاری خود صحبت کنید

14- چیزی را بپرسید که در رزومه وی وجود ندارد!

گاهی اوقات نکاتی در مورد متقاضی وجود دارد که به سادگی نمی توانید آنها را در رزومه ببینید.آنها ممکن است روی کاغذ خود را بسیار مناسب معرفی کرده باشند ، اما وقتی با آنها رو در رو مصاحبه می کنید ، ممکن است از پاسخ های آنها حسی دریافت کنید که ممکن است این متقاضی درآینده مشکلاتی را برای سازمان ایجاد کنند.

از متقاصی بپرسید چه مطالبی را در رزومه خود نگفته است

15- وقتی در محیط کار یک شرایط فشرده ایجاد شود، شما چگونه برخورد میکنید؟

به یاد داشته باشید معمولا ایده آل ترین پاسخ یک متقاضی باید این باشد:”من لیستی از وظایف را مرور می کنم و موارد ضروری و مهم را تجزیه و تحلیل می کنم وکارهای حیاتی و مهم شرکت را در اولویت قرار میدهم. کار در اولویت را با تمرکز کامل انجام میدهم و به سراغ کار بعدی خواهم رفت.

16- فضای کاری ایده آل خود را برای استخدام شرح دهید.

اجازه دهید متقاضی محیط کار ایده آل خود را شرح دهد و ببینید که با محیط کار فعلی شما مطالبقت دارد یا خیر. آیا در گذر زمان میتوانید نیاز ها و شرایط داوطلب را فراهم بیاورید؟ آیا فراهم کردن این شرایط برای داوطلب برای مجموعه شما الزامی هست؟ اگر بتوانید این شرایط را برای داوطلب مهیا کنید بهره وی افزایس می یابد؟

17- فرایند نحوه تعیین اهداف را بیان کنید

این سوال به شما کمک میکند تا مطمئن شوید که متقاضی شما فردی هدف گراست.در این صورت آنها میتوانند به اهدافی که شما برای شرکت ، در وظیفه شغلی آنها تعیین کرده اید برسند یا خیر.متقاضیان برتر، می توانند فرایند تعیین اهداف خود را به طور مفصل توضیح دهند ، اینکه چگونه اهداف خود را تعیین کرده اند ، اهداف را به وظایف کوچکتر تقسیم کرده و پس از اتمام آنها، بررسی میکنند تا چه حد در دستیابی به هدف خود موفق بوده اند.

18- خود را در 5 سال آینده کجا می بینید؟

انتخاب یک فرد بلندپرواز با اهداف کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت برای شرکت، بسیار ارزشمند است. با رشد کارمندان هم ازنظر حرفه ای و هم مالی ، شرکت نیز رشد می کند و گسترش می یابد. افراد هدفمند و دارای برنامه نه تنها برای شما و مجموعه شما مفید هستند بلکه در محیط کاری مجموعه شما میتوانند تاثیر بسیار خوبی بر سایر افراد داشته باشند

19- آیا برای موقعیت های دیگر درخواست داده اید؟

اگر مصاحبه شونده برای موقعیت های دیگر درخواست داده است ، ایده خوبی است که ببینید برای چه نوع موقعیت هایی درخواست داده اند. آیا این موقعیت ها مشابه فراخوان استخدامی شما هستند یا کاملاً متفاوتند؟ اگر با متقاضی صحبت می کنید که برای انواع مختلفی از شغل ها در زمینه های مختلف درخواست کرده است ، ممکن است به شما نشان دهد که مصاحبه شونده واقعاً نمی داند چه شغلی می خواهد و سرگردان است.

20- آیا سوالی از من دارید؟

شاید این فهرست کامل نباشد اما به شما کمک میکند تا استخدامی دقیق تر داشته باشید و بتوانید بهترین کارجو را انتخاب کنید. این سوالات بصورت جامع طراحی شده اند که بتوان در اکثر زمینه ها از آن استفاد کرد. شما میتوانید بسته به زمینه فعالیت یا سلیقه خود سوالات را حذف، تغییر و یا اضافه کنید.

جمع بندی

سخت ترین و بحرانی ترین زمان برای مدیران یک مجموعه در زمان استخدام و اخراج یک نیروی کار میباشد. در زمان استخدام یک داوطلب برای مجموعه خود سعی کنید بیشترین دقت و حوصله را برای این کار به خرج دهید ولی نباید بگونه ای باشد که شما را در این امر وسواس کند!

رزومه یا توانایی های فردی که خود داوطلب برای شما بازگو میکند را ملاک قوی برای انتخاب وی قرار ندهید.سعی کنید در صورت امکان بصورت آزمایشی در یک دوره کوتاه مدت، این فرصت را به داوطلب بدهید که توانایی های خود را برای شما ثابت کند و میزان انطباق آن را با رزومه وی بررسی کنید.

شما هم اگر تجربه ای در استخدام کارمندان خود دارید خوشحال میشویم با ما به اشتراک بگذارید.

این مقاله مفید بود؟ در قسمت نظرات با ما  به اشتراک بگذارید.

4.8/5 - (6 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت فقط برای عضویت مشتری و ورود همه اعضاست لطفا اگر فروشنده هستید و برای اولین بار  میخواهید ثبت نام  کنید اینجا کلیک کنید