رونق فضای داخلی رنگارنگ با مفاهیم جدید و تازه طراحی داخلی مدیون تولد دوباره پارچه های تیکینگ بوده است. از ماده اولیهای تشکیل دهنده آن تا رنگ بندی های نمادینش، همه جوانب به تناسب این ماده به عنوان انتخابی مناسب برای هر فضای داخلی اشاره میکند. در ادامه مطلب درباره این پارچه و تمامی موارد متعدد استفاده آن آشنا خواهید شد.
بافت پارچه تیکینگ
پارچه های تیکینگ معمولاً از ترکیبی از الیاف پنبه و کتان بافته می شوند. الگوی بافت به هم پیوسته آن باعث ایجاد یک بافت محکم شده که به پارچه حاصله حس راحتی اما دارای حجم و بدنه میدهد. در زمانی که برای اولین بار در قرن 18 معرفی شد، این پارچه ها بلافاصله به عنوان پارچه انتخابی برای روکش تشک، پرده ها و سایر موارد به عنوان روکش اثاثه و لوازم داخلی شناخته شد. این کاربرد به دلیل ماهیت در هم تنیدگی محکم فیبرهای پارچه تیکینگ امکان پذیر شد که این امکان را ایجاد میکند تا بتواند در برابر فشارهای روزمره که به سایر مواد آسیب می رساند، مقاوم باشد.
با گذشت سالها، رنگ پارچه های تیکینگ تغییر کمی کرده است و این به علت تجدید حیات آن در بازار مدرن است. پارچه های تیکینگ از طرح های باریک راهراه در رنگ های شیک و پررنگ و حتی گاهی به شکل الگوهای گل ساخته می شوند. ماهیت آن، معرفی طرح های جدید رنگی که در بازارهای امروزی جذابیت دارد را تسهیل کرد. صاحبان خانه و طراحان داخلی که به دنبال بیان رنگارنگ ایده های خلاقانه خود هستند می توانند به پارچه های تیکینگ برای دادن روح تازهای به آثار خود روی بیاورند.
مصرف پارچه تیکینگ
امروزه قیمت پارچه های تیکینگ به دو نکته اصلی بستگی دارد: نسبت پارچه کتان به پنبه و همچنین میزان سفت بودن الگوی بافت پارچه. نسبت مواد استفاده شده، نرمی پارچه به دست آمده را مشخص میکند که در مورد پارچه های ضخیم-سنگین و پارچه های نازک-نرم هر دو را در قیمت بالایی قرار می دهد. پارچه های سنگین مورد استفاده در اثاثیه یا لوازم داخلی، در درجه اول به دلیل حجم بیشتر مواد اولیه مورد استفاده گران هستند، در حالی که پارچه های نرم کتان برای استفاده در لوازم جانبی خواب با هدف راحتی و آرامش طراحی شده اند.
نکته اصلی مشخص کننده دوام محصول نهایی، استحکام و میزان سفت بودن دوخت فیبر های پارچه است. پارچه هایی که تنگ تر دوخت میشوند در برابر سایش و پارگی روزمره مقاوم هستند و به این ترتیب دوام بیشتری دارند. در حالی که در دوخت های سستتر امکان دارد فشار های خارجی زودتر از انتظار تاریخ مصرف محصول باعث از بین رفتن قوام پارچه شود.
در بخش ارزان تر بازار پارچه های تیکینگ با قیمت حدودی 6 دلار به ازای هر متر به فروش میرود، در حالی که در قیمتهای بالاتر می توان تا 25 دلار در هر متر و حتی در صورت استفاده از پارچه های کتانی بیشتر، قیمتی بالاتر به فروش برسد. با این حال، پارچه های تیکینگ نرم فقط هنگام سفارش خاص مشتری ساخته می شوند و به عنوان یک محصول اصلی تولید نمی شوند. پارچههای معمولی موجود در فروشگاه ها بین 10 تا 15 دلار است و می تواند برای انواع استفاده های خانگی، از اتاق خواب تا سالن پذیرایی از آن استفاده شود.
تیکینگ و آینده آن
از آنجا که ایده های جدید و جسورانه صنعت طراحی داخلی را به پیش می برد، می توان انتظار داشت که پارچه های تیکینگ نیز این روند را به همین شکل منعکس کنند. و تا زمانی که نیاز به پارچه های مقرون به صرفه، با تنوع رنگ، با دوام وجود داشته باشد، پارچه های تیکینگ برای خدمت به بازار وجود خواهند داشت. در واقع، شاید دور از واقعیت نباشد که محدودیت های استفاده از این پارچه را محدودیت های قوه تخیل بدانیم. بنابراین، تنها با گذر زمان، مرحله بعدی از نسل جدید طرح های پارچه تیکینگ را میتوان به دست آورد. ما که بی صبرانه منتظریم.
این مقاله مفید بود؟ در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.