راه اندازی کسب و کار اینترنتی با کمترین هزینه

راه اندازی کسب و کار اینترنتی با کمترین هزینه

اینترنت در زندگی امروزه­ی ما جایگاه ویژه ای پیدا کرده است تا حدی که نمی­توان زندگی بدون اینترنت را تصور کرد. کار اینترنتی و راه اندازی کسب و کار آنلاین این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده و حتی بسیاری از افرادی که کسب و کار آنها به صورت فیزیکی است، تمایل دارند شعبه آنلاین خود را راه‌اندازی کنند؛ زیرا در کسب و کار اینترنتی افراد محدود به زمان و مکان نبوده و در هر شرایطی قادر به مدیریت کسب و کارشان هستند، همچنین بسیاری از هزینه ها در مقایسه با کسب و کارهای سنتی کاهش می­یابند؛ اما چرا؟

 هزینه های فردی مانند ایاب و ذهاب و هزینه های مربوط به راه اندازی کسب و کار سنتی مثل تامین هزینه های یک فضا بعنوان محل کار ، تجهیزات، انبار کالاو امثال آن کاهش میابند. بر همین اساس افراد زیادی خواهان راه­اندازی کسب و کار اینترنتی هستند اما با نحوه راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی آشنا نیستند، به علاوه ممکن است با سرمایه اندک خود یکی از بزرگترین موانع این راه برای این افراد باشد بنابراین در این مقاله مراحل راه­اندازی این سبک از کسب و کار با کمترین سرمایه را بیان می­کنیم.

کسب و کار اینترنتی چیست؟!

به نوعی از کسب و کار گفته می­شود که فعالیت آن روی اینترنت (به صورت آنلاین) و برمبنای قابلیت­ها یا پتانسیل­های آن انجام می شود. در کسب و کار آنلاین نیازی به یک مکان فیزیکی نیست و همین نقطه باعث میشود افراد مختلفی از سر تا سر جهان به آن دسترسی داشته باشند. از دیگر مزایای آن عبارتند از لذت بردن از کار، در اختیار داشتن زمان و محیط کاری، اداره همزمان چند شغل و کسب درآمد حتی در خواب و یا در سفر!

حال که با این تعریف آشنا شدیم، به نحوه راه اندازی کسب و کار اینترنتی می­پردازیم:

1) انتخاب ایده و ارزیابی آن

اولین و سرنوشت­سازترین قدم راه­اندازی یک کسب و کار، انتخاب ایده­­ی مناسب و سپس ارزیابی چند جانبه­ی آن است. فراموش نکنید که  پشت هر کسب و کار موفقی یک ایده­ی فوق العاده وجود دارد. بنابراین با توجه به علاقه، استعداد، توانمندی­ها، شرایط جامعه و بسیاری از فاکتورهای دیگر ایده خود را انتخاب کنید. بعضی افراد هنگامی که ایده­ای به ذهنشان خطور می­کند به فکر راه اندازی آن هستند اما توجه نمی­کنند که آن ایده ممکن است به هر دلیلی مناسب نباشد. بنابراین قبل از به کارگیری ایده خود، در مورد آن تحقیق کنید. به عنوان مثال می­توانید به شرکت­ها یا اشخاصی که در حوزه­ی انتخابی شما فعالیت می­کنند، مراجعه کنید و از تجربیات و عملکرد آن­ها مطلع شوید. مزایا و معایب ایده­ی انتخابی را بشناسید، به منظور کسب آگاهی بیشتر در حوزه مربوطه مطالعه کنید و مشورت بگیرید، احتمال ظهور رقبای جدید را در نظر گرفته و راه حلی برای متمایز شدن از سایرین بیابید. پیش­بینی کنید که در چند دهه پیش رو، کسب و کار شما چه جایگاهی خواهد داشت. بعد از طی این مراحل نتیجه می­گیرید که آیا به کار گیری ایده­ی انتخابی شما، امکان پذیر هست یا خیر، و در صورت امکان پذیری با چه چالش­هایی روبه رو خواهید شد.

انتخاب ایده مناسب
2) دلیل، هدف، انگیزه

هرشخصی برای راه­ اندازی کسب و کار دلایلی دارد، فرقی نمی‌کند که کسب و کار آنلاین باشد یا آفلاین. حتما شما هم اشخاصی را می­شناسید که زمان و هزینه های بسیاری می‌کنند و سپس بعد از راه اندازی کسب و کارشان به هزینه‌ها و روش درآمدزایی فکر می‌کنند. این رویه نادرست است؛ زیرا علاوه بر زمان، هزینه­ های زیادی ممکن است از دست بدهند و در نهایت ممکن است کسب و کارشان با شکست مواجه شود. بنابراین بهتر است کاغذی را کنار دست خود بگذارید و ابتدا اهداف و انگیزه­ ی راه ­اندازی کسب و کار را یادداشت کنید تا از ابتدای کار بدانید که قرار است در انتها دست آورد شما چه چیزی باشد و چه چالش­ هایی در انتظار شماست، همچنین متوجه می­شوید که کدام دسته از اقدامات در مسیر کسب و کارتان برای شما سودمندتر است.

3) طراحی سایت

یکی از قابلیت­ های اینترنت، امکان طراحی وبسایت اینترنتی برای راه اندازی هر گونه کسب و کاری است. ممکن است تصور کنید، طراحی سایت کار بسیار پیچیده و پر هزینه ای است اما در حقیقت نیازی به پرداخت هزینه­ ی زیاد ندارید. به همین منظور لازم است که خودتان دست به کار شوید. اگر از دانش کد نویسی برخوردارید، میتوانید سایت خود را با هر قالب و محتوایی از صفر تا صد طراحی کنید و در غیر این صورت باز هم قادر به طراحی سایت دلخواهتان هستید. چگونه؟

امروزه برای ایجاد سایت مورد نظر نیازی به طراحی صفر تا صد آن نیست زیرا سایت های رایگانی وجود دارند که شما با استفاده از آنها می­توانید فقط با چند کلیک ساده سایت مورد نظرتان را به سلیقه خود طراحی کنید. استفاده از سایت سازهای رایگان برای کسانی که هیچ دانش و تجربه ­ای در زمینه­ ی طراحی سایت ندارند بسیار پیشنهاد می شود. بعنوان مثال در سال­های اخیر سایت سازهای ایرانی مانند پرتال و وبزی هم پیشرفت زیادی داشته اند و با استفاده از آن­ها می­توانید با هزینه­ ی اندک سایت دلخواه خود را طراحی کنید.

طراحی سایت هم اصولی دارد که توجه به آنها موجب نزدیک شدن به موفقیت در کسب و کارتان می­شود. به عنوان مثال توجه داشته باشید که صفحات وب نباید نامرتب و درهم باشند، زیرا باعث سردرگمی کاربران می­شود. همچنین تولید و درج محتوا در سایت نیاز به تجربه و دانش کافی دارد که در صورت نیاز می­توانید از متخصصان در این حوزه استفاده کنید. آدرس و نام مناسبی برای وب سایتتان انتخاب کنید.

از دیگر اصول طراحی سایت جذاب می­توان به استفاده از فونت مناسب، در نظر گرفتن نام و لوگو مرتبط، استفاده مناسب از تصاویر و عنوان­ های جالب و هیجان انگیز، اشاره کرد. وب سایت شما محل کسب و کار اینترنتی شماست، بنابراین آن را به محیط مناسبی برای مخاطبانتان تبدیل کنید. فعالیت سایت­ رقبای خود را آنالیز کنید، به علاوه می­توانید از ترفندهایی که باعث جذابیت وب سایتشان شده، الگو بگیرید.

طراحی سایت
4) معرفی کسب و کار

هر روز فروشگاه آنلاین خود را به روز کنید، هر روز محصول جدیدی را ارائه دهید و یا محصولات قبلی را در رنگ و طرح­ های دیگر به اشتراک گذارید. این کار سبب می­شود مخاطبان احساس کنند که فروش شما پررونق است و آنها را مشتاق به خرید از فروشگاهتان می­کند. تصاویری از رضایت مشتریان خود را برای مخاطبان به اشتراک گذارید ؛ این کار موجب افزایش اعتماد نسبت به شما میشود. با مشتریان خود در ارتباط باشید؛ در صورت بروز مشکل یا هر پرسشی، با صبوری و خوش خلقی آنها را راهنمایی کنید.

راه های ارتباطی با مشتریان را گسترش دهید، در همه ی شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید. به عنوان یک فروشنده باید در همان جایی حضور داشته باشید که مشتری فعالیت می‌کند؛ یعنی رسانه‌های اجتماعی محبوب. نحوه و روند خرید را برای مشتری آسان و پرداخت را ایمن کنید. پس از آنکه کار فروش آنلاین به پایان رسید و وجه آن را دریافت کردید، بهتر است خریدار را از مسئله مطلع کنید و از او تشکر کنید. تحویل سریع کالا هم از نقاط مثبتی است که میتوانند تاثیر بسزایی در فروش شما داشته باشد.

معرفی کسب و کار

از مخاطبان نظرخواهی کنید؛ از آنها بخواهید پیشنهاد خود را برای فروش محصولات یا خدمات شما بیان کنند. سوالاتی از مشتری بپرسید که نشان دهد قصد کمک به او را دارید. به عنوان مثال اگر یک فروشگاه آنلاین پوشاک دارید از مخاطبان بپرسید که حراج کدام لباس را ترجیح میدهند؛ زیرا از این طریق مشتری و سلیقه و نیازش را می­شناسید. فراموش نکنید که مخاطب شناسی گام بسیار مهمی برای رسیدن به هدفتان است.

این مقاله مفید بود؟ در قسمت نظرات با ما  به اشتراک بگذارید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت فقط برای عضویت مشتری و ورود همه اعضاست لطفا اگر فروشنده هستید و برای اولین بار  میخواهید ثبت نام  کنید اینجا کلیک کنید