پارچه چتایی

پارچه ی چتایی

دومین بعد از پارچه نخی

جست و جو برای یافتن پارچه های دوستدار محیط زیست باعث شده قوام و ثبات پارچه ی کنفی هندی (چتایی) زیر ذره بین قرار بگیرد. کنف هندی از گیاه چتایی ساخته میشود و جایگاه خاصی در دنیای پرورش الیاف گیاهی دارد. درمقایسه با پارچه ی نخی در جایگاه دوم پر مصرف ترین پارچه ی گیاهی در سراسر جهان قرار دارد. از طناب گرفته تا لباس و یا فرش، الیاف چتایی به طور ویژه اثبات کرده اند که به عنوان یک کالای ضروری به قرار گرفتن در لیست خرید مصرف کنندگان به صورت کالاهای متنوع ادامه خواهند داد.

خصوصیات پارچه چتایی

از مزایای اصلی پارچه چتایی قدرت نسبی آن است. رشته های الیاف آن از ترکیب الیاف سلولز با الیاف چوب بوجود می آیند. ترکیب سلولز (که استفاده آن در پارچه ها مرسوم است) با لینگنین (الیاف چوب بکار رفته در چتایی) باعث میشود این پارچه دامنه ی استفاده ی گسترده ای داشته باشد. محصول های متفاوتی از چتایی ساخته میشود، از پرده گرفته تا فرش و قالیچه، صندلی و یا لباس که این تنوع بیش از اثبات جایگاه خاص چتایی در صنعت الیاف گیاهی میباشد.

کنف هندی درشت بافت

پارچه ی کنف هندی مزایای خاصی در مقابل پارچه ی نخی دارد. برای مثال استقامت بیشتر این پارچه باعث میشود در برابر آسیب های احتمالی مقاوم تر باشد. به علاوه الیاف چتایی را میتوان بسته به نیاز و کاربرد به پارچه های متفاوتی بافت. پارچه های کنفی نرم و یا سفت، راحت تر در بازار یافته میشوند. رشد سریعتر گیاه این پارچه نسبت به گیاه پنبه باعث جایگزینی چتایی در صنایع مد، نساجی و پوشاک با گیاه پنبه را توجیه می کند.

لباس پارچه چتایی

تعدادی از مزیت های استفاده از کنف هندی بجای برخی پارچه های سنتی :

  • کنف هندی دوستدار محیط زیست و کاملا زیست تخریب پذیر است. همچنین گیاهش سریع تر از پنبه رشد میکند که منجر به برداشت سریع تر آن میشود.
  • بیشتر بودن قدرت الیاف چتایی باعث بیشتر شدن قوام پارچه میگردد به ازای هر پوند از الیاف چتایی میزان پارچه ی بیشتریبه الیاف پنبه بافته میشود.
  • کنف هندی با وجود کاربرد بیشتر و استحکام بالاتری که دارد از پارچه ی نخی ارزان تر است.
  • از لحاظ خصوصیات پارچه نیز، کنف هندی در برابر کشش مقاومت بالایی دارد و هوا را نیز به راحتی از خود عبور میدهد؛ یعنی تنفس خوبی دارد.
  • کنف هندی در یک زمینه بخصوص کاربردی ندارد؛ در واقع در همه زمینه های پوشاک ممکن است به کار برود. همانطور که برای درست کردن جوراب مناسب است، در بافت تور نیز بکار میرود و گاهی در تولید لباس های مجلل دنیای مد به کار برده میشود.
  • این پارچه نارساناست و در مناطق با رطوبت کم، عایق رسانای الکتریکی خوبی میباشد.
  • در مقایسه با دیگر الیاف، چتایی یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در صنایع ترکیب کننده ی فیبر هاست.
رنگیه پارچه چتایی

با اینکه الیاف چتایی در حال حاضر در بین پر مصرف ترین پارچه های گیاهی جایگاه دوم را دارا است، همچنان جای رشد در استفاده و محبوبیت را دارد. این رشد از لحاظ متفاوتی چون زیست محیطی، هزینه و کیفیت پارچه سودمند خواهد بود. انعطاف پذیری و تطبیق پذیری آن باعث میشود برای صنعت نساجی و پوشاک گزینه ای غیر قابل شکست باشد که به طور امید بخشی ممکن است مصرف و استفاده از آن را بالا ببرد. زیراکه هرگونه پیشرفت در افزایش کیفیت پارچه و احترام به محیط زیست، سودیست که همه ی ما باید از آن بهره مند باشیم.

این مقاله مفید بود؟ در قسمت نظرات با ما  به اشتراک بگذارید.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت فقط برای عضویت مشتری و ورود همه اعضاست لطفا اگر فروشنده هستید و برای اولین بار  میخواهید ثبت نام  کنید اینجا کلیک کنید