پارچه چرم تنها برای القای ظاهر یک فرد با شخصیت منفی و یا فقط یک فرد موتورسیکلت سوار نیست. در حقیقت این منسوجات باری دگر به عرصه ی مد و فشن در حال بازگشت هستند. افراد زیادی هستند که از لباس های چرم استفاده می کنند. از دلایل محبوبیت این لباس ها میتوان دوام بالا، شست و شوی راحت، نرمی، راحتی و شیک بودن آن را نام برد. چرم مرغوب همانند پوست دارای منافذی است که نفس کشیدن در آن را راحت تر میکند. این ویژگی به این معنی است که چرم میتواند با دمای بدن سازگاری پیدا کند.
با ما در این مقاله از عمده فروشی لباس و پوشاک بانک لباس مرجع آنلاین برای خرید لباس مرادنه ، خرید لباس زنانه همراه باشید.
مصرف چرم
پارچه چرم اغلب اوقات برای تولید کت های اسپرت استفاده می شود اما امروزه برای تولید دامن، لباس های زنانه، شلوار و لگ هم کارایی دارد. پارچه چرمِ مناسب برای تولید پوشاک، از پوست دباغی شده ی حیوانات بدست می آید. اغلب از پوست گاو بخاطر زیاد بودن اندازه اش برای بدست آوردن چرم استفاده میشود اما علاوه بر گاو از پوست حیوانات کوچک تری همچون بز، بره، آهو، مار، گاومیش و خوک هم استفاده میشود.
تولید چرم
برای تولید چرمِ مناسب پوشاک، ابتدا پوست خام حیوان را آماده می کنند. این آمادگی شامل پروسه هایی مثل جدا سازی مو و پشم، خشک کردن، آغشته کردن به مواد نگهدارنده، رنگ زدایی و آهک دهی است. در اینجا چرم برای مرحله ی بعد یعنی دباغی، آماده است.
دباغی در واقع پروسه ای است که در آن پروتئینی که در پوست حیوان قرار دارد محکم و با ثبات میشود تا پوست دچار پوسیدگی نشود. علاوه بر این دباغی پوست را برای مصارف زیادی آماده میکند. اگر پروسه ی دباغی روی پوست انجام نشود، پوست بسیار سفت و انعطاف ناپذیر میشود.
انواع دباغی چرم
بسته به موادی که در دباغی پوست استفاده می شود، روش های مختلفی برای این پروسه وجود دارد. دباغی با استفاده از اسید تانیک (نوعی محصول گیاهی – تانن گیاهی-)، کروم، نمک های آلومینیومی، فرمالدهید و شماری دیگر از مواد شیمیایی انجام می شود. تفاوت در شیوه های دباغی باعث تفاوت در کیفیت چرم تولیدی و شیوه ی دباغی چرم هم با توجه به نوع استفاده از آن چرم بستگی دارد. رایج ترین شیوه ی دباغی چرم، با کروم انجام میشود.
آخرین مرحله ای که چرم پشت سر میگذارد تا برای تولید پوشاک آماده شود، کراستینگ نام دارد. در این مرحله برش زنی، دباغی دوباره و روغن کاری روی چرم انجام میشود. خشک کردن پارچه چرم هم در این مرحله انجام میشود.
نگهداری از چرم
از پوشاک تولید شده از چرم باید به خوبی مراقبت کرد تا ماندگار بمانند. برای تمیزکردن چرم می توانید یک پارچه را به یک ماده ی شوینده ی نه چندان قوی آغشته کنید و روی سطح آن بکشید. سطح داخلی لباس های چرم را باید کمی مرطوب کنید تا از خشک شدن چرم که منجر به ترک خوردن آن میشود، جلوگیری کنید. به هیچ وجه لباس های چرم تان را تا نکنید و در عوض آنها را آویزان کنید.
چرم مصنوعی، ارزان تر و حامی حیوانات
با اینکه پارچه چرم مناسب برای پوشاک بسیار محبوب است اما گران قیمت هم هست. به همین دلیل است که تولیدکنندگان چرم تصمیم به تولید چرم مصنوعی یا چرم فاکس کردند که گاهی اوقات با نام “پارچه پلتر” هم شناخته می شود. این نوع پارچه بسیار شبیه به چرم واقعی است؛ با وجود اینکه مصنوعی است و الیافش توسط پلی اورتان، رزین، موم و مواد رنگی تولید شده است. چرم فاکس بین افرادی محبوب است که دوست ندارند بخاطر تهیه ی لباسهای چرم شان هیچ حیوانی آسیب ببیند.
این مقاله مفید بود؟ در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.