نحوه شستشوی لباس نوزادی

نحوه صحیح شستشوی لباس نوزادی

مراقبت از نوزاد و نکات و عوامل مؤثر در حفظ سلامتی او، دغدغه‌ی هر پدر و مادری است. یکی از این موارد که گاه سهل انگاری هم در انجام آن صورت می‌گیرد، شستشوی لباس نوزادی و کودکان دلبند ماست. شستشوی لباس این عزیزان، چندان کار سخت و پیچیده‌ای نیست. فقط کافیست با رعایت یک سری نکات مهم حین شستشو، به سادگی آن را انجام دهید. ما در این مقاله تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا شما را با این تکنیک‌ها آشنا سازیم. لطفا با ما همراه باشید. تا انتها با بانک لباس همراه باشید.

روش صحیح شستشوی لباس نوزادی

آمادگی برای شستشوی لباس نوزادان و کودکان

شما والدین گرامی همیشه یادتان باشد که لباس نوزاد و کودکتان را جدا از لباس خودتان شستشو دهید. همان طور که می‌دانیم پوست نوزادان لطیف و حساس است. امکان دارد در حین شستشوی لباس‌ها، باکتری‌های موجود در سایر لباس‌ها به لباس نوزاد منتقل ‌شود. اما بهتر است هنگام شستشو و خشک کردن لباس‌ نوزادان، لباس‌های کوچک مثل جوراب را در یک کیسه‌ی توری بگذارید. ضمنا قبل از اولین چرخه‌ی شستشو، به لیبل و برچسب‌های مراقبتی در روی لباس، توجه کنید. این لیبل‌ها اطلاعات لازم در مورد حفظ لباس و روش صحیح شستشو را به شما نشان می‌دهند. چون لباس خواب نوزادان باید ضد حریق باشد، لذا هیچگاه هنگام شستشوی لباس نوزاد از سفید کننده‌ها استفاده نکنید. این کار باعث از بین رفتن اثر محافظتی و کاربردی لباس می‌گردد.

انتخاب شوینده‌ی مناسب برای شستشوی لباس نوزادی

انتخاب یک شوینده‌ی مناسب یکی از مهم‌ترین آیتم‌هایی است که باید به آن بها دهید. چون نوزادان دارای پوست نرم و و فوق العاده حساسی هستند. شوینده‌های نامناسب و غیر استاندارد، باعث سوزش پوست نوزاد و خارش بدن لطیف او می‌گردد. پس برای شستشوی لباس کودکان و نوزادان از شوینده‌های مرغوب و مناسب استفاده کنید. رعایت این نکته کودک را از ابتلا به حساسیت‌های پوستی مصون نگه می‌دارد. برای این منظور بهتر است از شوینده‌هایی که بو و رنگ ندارند و مخصوص نوزادان تهیه می‌شوند، استفاده کنید. مواد شوینده باید ملایم باشند و به سرعت از بافت لباس خارج شوند، تا ایجاد حساسیت نکند. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که از شوینده‌های مایع مخصوص لباس کودکان استفاده نمائید. چنانچه حس کردید شوینده‌ی شما سبب خشن شدن بافت لباس نوزاد می‌گردد، نسبت به تغییر آن اقدام کنید.

شوینده مناسب برای لباس نوزادان

شستشوی لباس کهنه نوزادان

کهنه‌های پارچه‌ای نوزادان هم باید به صورت مجزا و دور از لباس‌های دیگر بشویید. در حین شستشوی این کهنه‌ها از مصرف شوینده‌های حاوی اسانس و رنگ و عطر اجتناب کنید. سعی کنید کهنه‌ها را با آب داغ شستشو دهید، تا کاملا تمیز و ضدعفونی شوند. ضمنا از به کارگیری مواد نرم کننده در شستشوی کهنه‌های نوزاد کاملا دوری کنید. چون مواد نرم کننده حاوی مواد حساسیت زا هستند و پوست نوزاد شما را به راحتی تحریک می‌کنند.

روش شستشوی لکه‌های لباس

قبل از اینکه برای شستن لباس نوزادان اقدامی کنید، در همان آغاز کار، آنها را لکه گیری نمایید. امکان دارد روی لباس نوزادان، لکه‌ی مدفوع و ادرار، لکه‌ی پروتئینی مثل لکه‌ی شیر و لکه‌ی غذاهای مخصوص بچه را مشاهده کنید. قبل از شستن این لباس‌ها، ابتدا لکه‌ها را در آب سرد بغلطانید و بعد آنها را با شوینده‌های مناسب شستشو دهید. چنانچه این حرکت مفید واقع نشد، به وسیله‌ی مواد لکه‌ بر و شستشوی عادی به شستن ادامه دهید. جهت محو کردن لکه ‌ی ادرار، باید دو مرحله را اجرا کنید. به این صورت که در یک فنجان آب مقدار یک قاشق غذاخوری آمونیاک خانگی ریخته و آن را حل نمایید. سپس این محلول را به آرامی روی جاهایی که لکه دارد، بریزید.

لکه گیری لباس نوزادی قبل از شستشو

روش حرفه‌ای شستشوی لباس نوزادان

همانگونه که اشاره کردیم، نوزادان پوستی نرم و حساس دارند. مدتی طول می‌کشد تا پوست بدن آنها با دنیای خارج از خانه و محیط اطراف، رابطه برقرار کند. شستشوی لباس نوزادان کودکان، یکی از کارهای با اهمیت است که جای بحث زیادی دارد. لباس نوزاد باید از تمام ناپاکی‌ها و آلودگی‌ها به طور کامل به دور باشد. حال در ادامه‌ی مطالب شما والدین گرامی را با اهمیت این موضوع آشنا می‌سازیم. سپس چرخه‌ی شستشوی لباس کودک و نوزاد را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

چرا باید به شسشتوی لباس بچه گانه و نوزاد اهمیت بدهیم

شستشوی لباس نوزادی به هیچ وجه، مثل شستشوی لباس بقیه‌ی اعضای خانواده نیست. پوست بدن همه‌ی نوزادان دارای حساسیت و لطافت خاصی است. فقط آلودگی‌ها نیستند که باعث حساسیت پوست نوزادان می‌شوند. بلکه امکان دارد مواد خوشبو کننده و شیمیایی هم برای بدن لطیف او حساسیت زا باشند. پس به هنگام شستشوی البسه‌ی نوزادان باید حتما، قائده‌های اساسی این کار را مراعات کنید. امروزه متخصصان بر این باورند که لباس نوزاد، باید بلافاصله بعد از خرید و پیش از اولین مصرف شسته شود. همیشه لباس‌هایی که تازه می‌خرید صد در صد تمیز و پاکیزه نیستند. متأسفانه عده‌ای به دلیل نو بودن لباس، در این امر کوتاهی می‌کنند. اما پزشکان اطفال پیشنهاد می‌کنند که بعد از خرید لباس نوزاد ، شستن آن باید در اولویت کار شما باشد.

نحوه‌ی شستن لباس بچه‌گانه با دست

شاید خود شما بنا به علل زیادی مایل باشید به جای ماشین لباسشویی، شستشوی دستی را برای لباس نوزادی خود انتخاب کنید. در هر صورت شستن لباس نوزاد با دست نیز، نیازمند رعایت یک سری نکات ضروری است. در اینجا شما عزیزان را با برخی از این نکات آشنا می‌سازیم. دمای آب شما باید بر طبق گزارش اتیکت و جنس لباس تنظیم شده باشد. لگن شستشو یا وانی که قرار است لباس‌ها در آن شسته شوند، کاملا ضدعفونی و تمیز شده باشند. مقدار شوینده متناسب با حجم لباس و میزان کثیفی آنها باشد. بهتر است از صابون‌های ملایم و بدون اسانس برای شستن لباس‌ها استفاده گردد. از چلاندن، سابیدن و کشیدن لباس خودداری فرمایید. اجازه دهید که لباس‌ها در حد نیاز خیس بخورند. در آخر بدون وارد کردن فشار به لباس‌ها، آنها را در هوای آزاد خشک کنید.

روش صحیح شستشوی لباس نوزادان با دست

روش‌های درست و اصولی شستشوی لباس نوزادی

در قدم اول شما باید لباس کودک را با آبی سرد شستشو دهید. استفاده از آب داغ و یا گرم اشتباهی رایج به حساب می‌آید. برای این منظور، اول لباس‌ها را در آب خیس کنید. چنانچه ظرفیت لباس‌ها زیاد نباشد، خیساندن آنها به یک ربع زمان نیاز دارد. با این روش تمام لکه‌های شیر که روی لباس کودک وجود دارند، پاک خواهند شد. اگر بعد از آن همچنان شاهد اثر لک روی لباس نوزاد بودید، بهتر است از فرچه‌ی نرم کمک بگیرید. فرچه‌های لباس نوزادان مخصوص است و در بازار و سیسمونی فروشی‌ها یافت می‌شود. اگر با روش درست لباس نوزادی را نشویید، ممکن است خراب شود و مجبور باشید دوباره لباسی برای فرزند دلبند خود تهیه کنید. برای خرید لباس کودکانه و بچه‌گانه مناسب می‌توانید به فروشگاه عمده فروشی بانک لباس سر بزنید.

راهکارهای مؤثر در حین آبکشی

همیشه سعی کنید برای شستشوی لباس‌های بچه‌گانه از صابون‌های ملایم و بدون اسانس استفاده نمایید. شما با استفاده از فرچه‌های مخصوص شستشوی لباس نوزادی و یک صابون ملایم می‌توانید به راحتی لکه‌ها را از بین ببرید. لباس نوزاد را با یک بار آبکشی رها نکنید و هنگام انجام این کار توجه و دقت زیادی داشته باشید. باید مطمئن شوید که مواد شوینده کاملا از بافت لباس دفع شده‌اند. چنانچه لباس نوزاد شما رنگی بود، احتمالا موقع شستشو، رنگ پس خواهد داد. در این صورت به شستشوی مجدد لباس ادامه دهید. یادتان باشد که اجازه دهید لباس نوزادان کاملا خشک شود. لباسی که کامل خشک نشده قابل استفاده برای نوزاد نیست.

روش پاک کردن لکه‌های روغن بچه

برای پاک کردن لکه‌ی روغن لباس نوزاد، پیش از شستشوی و در همان آغاز از لکه‌بر استفاده کنید. سپس با توجه به لیبل راهکارهای محافظتی لباس، آن را با بالاترین دمایی که به لباس آسیب نمی‌زند، بشویید. اگر میخواهید مطمئن شوید که لکه‌ها محو شده‌اند، تا زمانی که لباس کامل خشک نشده،صبور باشید. چون امکان دارد این لکه‌ها در زمان خیس شدن، ظاهرا از بین بروند و خود را نشان ندهند. اما بعد از خشک شدن، دوباره نمایان شوند.

روش از بین بردن لکه‌های حاصل از سبزیجات و میوه‌ها از لباس کودکان

روش‌های گوناگونی برای از پاک کردن لکه‌ی سبزیجات و میوه از لباس کودک وجود دارد. ولی بهترین و راحت‌ترین راه این است که بعد از پیدایش آن، خیلی سریع این لکه‌ها را در آب سرد بشویید. راه حل دیگر این است که محل لک را با مخلوط یک به یک آب و الکل به هم مالش دهیم. سپس لباس را طبق روال همیشه کاملا بشویید و به خوبی آبکشی نمایید. اگه با این دو روش لکه‌ها محو نشدند، محلولی از یک پیمانه آب و یک پیمانه سرکه‌ی سفید را آماده کنید. سپس لباس‌ها را در این محلول بخیسانید تا لکه ‌ها از بین رفته و آماده‌ی چرخه‌ی شستشو شوند.

نکته‌ی ایمنی برای شما پدر و مادر عزیز

به هیچ عنوان به محلول آب و آمونیاک، سفید کننده و سرکه اضافه نکنید. چون ترکیب حاصل باعث ایجاد بخار سمی در محیط می‌شود. این بخارات سمی به شدت برای خانواده و شما خطرناک و کشنده است.

مطلب آخر

لباس نوزادان و کودکان معمولأ نسبت به لباس بزرگسالان، بیشتر کثیف و لکه‌دار می‌شود. از آنجا که پوست بدن نوزاد لطافت و حساسیت زیادی دارد، پس نحوه‌ی شستشوی لباسش هم باید حائز اهمیت باشد. پیش از شروع شستشوی لباس نوزادان و کودکان، باید از فوت و فن پاک کردن این لکه‌ها را مطلع باشید. اگر درباره نحوه درست شستشوی لباس بچه‌گانه، کار شما راحت‌تر و سریع‌تر انجام خواهد شد.امیدواریم با ارائه‌ی مطالب فوق در این مبحث، کمک کوچکی به شما پدر و مادر گرامی کرده باشیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت فقط برای عضویت مشتری و ورود همه اعضاست لطفا اگر فروشنده هستید و برای اولین بار  میخواهید ثبت نام  کنید اینجا کلیک کنید